Topluluk yÖnetİmİ

Ban Ayrıntılı BAN açıklamaları

Ayrıntılı BAN açıklamaları

UYGUNSUZ İSİM/AVATAR YASAKLARI Uygunsuz isim veya avatarlara sahip kullanıcıların bunları kaldırılacaktır. İsim veya avatarları kaldırıldıktan sonra başka bir saldırgan veya uygunsuz banner veya avatar ekleyen her kullanıcı, hesaplarına 1 gün ila 1 aya kadar değişen bir süreyle yasak alacaktır.

OFANSİF İÇERİK GÖSTERME Platformda hakaret içeren herhangi bir içerik gösteren kullanıcılar, bunun içinde Steam grup adları, profilinizde görünen Steam isimleri, gönderiler, takım ve organizatör adları, turnuva adları veya başka bir şekilde hakaret içeren içerik olarak kabul edilen herhangi bir içerik, 1 gün ila 1 yıl arasında değişen bir süreyle yasak alacaktır.

SÖZLÜ TACİZ Sözlü taciz, metin veya ses ile diğer kullanıcılara iletilen her türlü çöpçülük, ırkçılık, cinsel taciz, ofansif dini yorumlar vb. içerir. Yasak süreleri, tacizin şiddeti ve önceki yasak sayısına bağlı olarak değişir. Bu süre 1 gün ila 3 ay arasında değişebilir.

DESTEK TACİZİ Bu, Canlı Sohbet aracılığıyla Canlı Destek temsilcilerine ve Destek Biletleri aracılığıyla Topluluk Destek temsilcilerine yöneltilen tacizleri içerir. Her türlü taciz, tehdit, bilet spam'i, kaba davranış, ırkçılık ve ofansif dini yorumlar taciz olarak kabul edilir ve 3 ila 31 gün arasında değişen sürelerle yasaklanabilir. Aşırı durumlarda destek bilet gönderme hakkı iptal edilebilir.

HESAP PAYLAŞIMI Hesabınızı başkalarıyla paylaşmak kesinlikle yasaktır. Hesaplarını paylaşan herhangi bir kullanıcı, 1 ay ila 1 yıl arasında değişen bir süreyle yasak alacaktır.

BİRDEN FAZLA HESAP Kullanıcılara aynı anda yalnızca bir aktif hesap izin verilir, bu nedenle bir kullanıcının birden fazla hesabının bulunması durumunda tüm bu hesaplar platformdan kalıcı olarak yasaklanacaktır.

SMURF PlayerOnes, smurf hesapları, oyuncunun ana hesabından önemli ölçüde daha düşük Elo'ya sahip birden fazla hesap olarak tanımlar. Her smurf yasağı, Smurf'ün son 50 oyunundan sonra Smurf'a karşı oynayan kaybeden takımların deneyimlediği Elo değişikliklerini geri alır. Smurf ile aynı grupta bulunan herkesin de bu oyunlardan kazandığı Elo geri alınır. Smurf'un ana hesabı, aşırı veya tekrarlı durumlara bağlı olarak cezalandırılır.

YASAK EVAZYONU Aktif bir hile yasağını atlamaya çalışmak, kullanıcının tüm yeni hesaplarında kalıcı olarak yasaklanmasına neden olacak ve ardından 90 gün sonra silinecektir. Hile yasağı konulan hesabın süresi, kaçınma tarihinden itibaren iki yıl daha uzatılacak ve birden fazla kaçınma durumu kalıcı bir yasağa yol açabilir. Donanım paylaşımından kaynaklanan kaçınma yasakları kaldırılmaz. Oyuncunun donanımının hizmet şartlarımızı ihlal etmeden önce kullanılmadığından emin olmak oyuncunun sorumluluğundadır.

BOOSTING/LADDER HİLESİ Herhangi bir türdeki boosting, Elo boosting, hesabınızın 31 gün ila kalıcı olarak yasaklanmasına neden olacaktır.

KASTEN MAÇ KAYBETME Kasten maç kaybetmeye çalışan herhangi bir kullanıcı, 3 gün ila kalıcı bir süreyle yasak alacaktır. Maç atma, bir kullanıcının kazanabileceği bir maçı veya raundu kasten kaybetmesini içerir.

AYRILMA / GÖSTERİ YOK Ayrılma yasakları, kullanıcılara maç sırasında toplamda 5 dakika veya daha fazla süreyle oyundan ayrıldıklarında verilir. Yasak verildikten sonra kullanıcılar yeniden bağlanabilir ve elo kazanabilir veya kaybedebilir, ancak yeniden bağlanma yasağını kaldırmaz. Kullanıcılar, maçın sonucuna bağlı olarak hala elo kazanabilir veya kaybedebilirler.

Bir oyuncu 5 dakikadan daha uzun süre AFK kalırsa, otomatik olarak sunucudan atılacaktır. 5 dakika içinde yeniden bağlanılmazsa, kullanıcıya bir ayrılma yasağı verilecektir.

GÖSTERİ Yasağı Gösteri yasakları, belirlenen süre içinde (genellikle 5 dakika) bir maça katılmayan kullanıcılara verilir. Katılmamak, maçın iptal edilmesine ve kullanıcının gösteri yasağı almasına neden olacaktır.

Ayrılma ve gösteri yasağı süreleri, kullanıcının önceki 30 günde her iki suç için de aldığı yasak sayısına bağlı olarak 30 dakika ile 1 ay arasında değişir.

OYUN İÇİ HATA KÖTÜYE KULLANIMI Bu kategori, bilinen oyun içi hataların kendi avantajınız için kötüye kullanımını içerir; CS2 içinde pixel yürüyüşü, Dota'da lobby kötüye kullanımı gibi şeyler. Bu yasaklar 1 ay ila 3 ay arasında değişir.

En ciddi suçlar (örneğin, dokuları kaldırma, dumansız bombaları kaldırma, ...) hile olarak kabul edilir ve PlayerOnes platformundan iki yıl süreyle yasaklanır.

GRIEFING & TROLLING Griefing ve trolling, takım arkadaşları ve/veya rakipler için platformumuzdaki deneyimi olumsuz etkileyen bir şekilde yapılırsa, yasaklar 1 gün ila 3 ay arasında sürebilir.

GHOSTING Takım arkadaşının pozisyonunu açıklamak "Ghosting" olarak sınıflandırılır ve 1 gün ila 3 ay arasında bir yasakla sonuçlanır.

TACİZ Taciz, sözlü, cinsel, duygusal, sosyal taciz ve/veya platformumuzdaki bir veya birden fazla kişiye karşı gösterilen tehdit içerir. Herhangi bir türde tacize katıldığı belirlenen herkes, 1 gün ila 3 ay arasında yasak alacaktır.

ÖZ-KENDİNE ZARAR VERMEYİ TEŞVİK ETME Kendi kendine zarar verme teşviki, bilinçli bir şekilde bir bireyin veya bir grup bireyin kendilerine ciddi fiziksel zarar vermelerini kışkırtmak, teşvik etmek, tahrik etmek veya yardım etmek anlamına gelir. Herhangi bir şekilde kendine zarar vermeyi teşvik ettiği belirlenen herkes, "Kendini öldür (kys)" ifadesini sözlü veya yazılı olarak kullanıyor olsun, 3 gün ila 3 ay arasında yasak alacaktır.

SAYGISIZ DAVRANIŞ Saygısız davranış yasakları FBI sistemi tarafından otomatik olarak verilir. Bu, topluluk tarafından belirlenen kullanıcıların genel davranışını temsil eder. Bu yasaklar 1 gün ila 3 ay arasında sürebilir.

SPAM Oyunda tekrarlayan şekilde metin bağlarıyla spam yapmak. Yapılan spam içeriği, yasağın süresini belirleyecektir ve 1 gün ila 1 hafta arasında değişebilir.

HİLE

Oyun yayıncısı tarafından izin verilmeyen ve oyuncu veya takıma haksız avantaj sağlayabilen herhangi bir 3. taraf yazılım hilesi bu kategoriye girer. Ban süresi kalıcıdır.

İTİRAZ SÜRECİ Sistem yasakları, platform genelinde teknik sorunlar olmadıkça kaldırılamaz.

Eğer yasağınız ekibimiz tarafından verildiyse ve haksız yere yasaklandığınızı düşünüyorsanız, görüşünüzü açıklayan bir destek bilet açabilirsiniz.

Vakalarınızın hızlı bir şekilde incelenmesi ve daha kolay bir çözüm bulunması için ilgili tüm detayları bize sağladığınızdan emin olun.